Lastik | Oto Lastik | Lastik Fiyatları | Ucuz Lastik

2023 Formula 1 Komisyonunda Pirelli Lastikleri Değerlendirildi

2023’ün ilk F1 Komisyonu toplantısında yeni Pirelli lastikleri, ıslak hava gövde seti testleri ve DRS bölgesi değişiklikleri tartışıldı. Formula 1 Komisyonu, yeni sezonunun başlamasından önce Salı günü 2023’ün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yeni bir ıslak hava lastiği bileşimi, pist değişiklikleri ve diğer teknik ve mali konular da dahil olmak üzere mevzuat değişiklikleri görüşüldü.

2023 Formula 1 Komisyonuna Kimler Katılım Sağladı?

Formula 1 Komisyonu, Formula 1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali ile FIA Tek Kanatlı Direktörü Nikolas Tombazis’in başkanlık ettiği ve F1’deki sportif, mali ve teknik konuları görüşmek üzere takımların ve motor tedarikçilerinin temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubudur. Salı günü, Bahreyn’deki F1 testleri öncesinde bir dizi konuyu görüşüp karara bağladılar.

Pirelli Yarış Lastikleri Islak Yol Performansı Nasıl?

Pirelli, 2023 Emilia Romagna Grand Prix’sinden itibaren kullanılabilecek yeni, “daha performanslı” bir ıslak hava lastiği üretti. En önemlisi, lastik battaniye kullanımını gerektirmiyor ve lastik spesifikasyonundaki değişiklik F1 Komisyonu tarafından onaylandı. Geçen yıl duyurulan yağışlı hava aero paketi üzerindeki çalışmalar devam ediyor ve takımlar Aerodinamik Test Kısıtlaması (ATR) limitleri ve maliyet sınırı dışında paket üzerinde çalışabiliyorlar. Su püskürmesini sınırlandırmak üzere inşa edilen yeni aero kitinin testleri 2023’ün 2. veya 3. çeyreğinde gerçekleştirilecek.

Yeni Formula1 Pist Değişiklikleri Hakkında

Formula 1 için çoğui pistler 2023 sezonu için değişikliğe uğrayacak. Suudi Arabistan’da viraj girişlerinde görünürlüğü artıracak değişiklikler yapılırken, Bakü ve Miami tamamen yenilenecek. Zandvoort’ta pit stop kutuları arasındaki boşluk 1,5 metre artacak; Katar’da yeni bir pit binası ve padok altyapısı olacak; Bahreyn, Cidde, Melbourne, Bakü ve Miami’de DRS bölgesi değişiklikleri yapılacak.

Kategoriler:   Blog, Oto Lastik

Yorumlar

Bu öğe için yorumlar kapalı.