Michelin’in Uzun Ömürlü Lastikleri Çevreyi Koruyor
Michelin, geçtiğimiz günlerde Dünya Tasarruf Günü kapsamında LLP (Uzun Ömürlü Performans) teknolojisine dikkat çekti. Michelin, bu teknoloji ile yasal diş derinliği olan 1,6 mm’ye kadar performansını sürdüren lastikler üretiyor. Fransız lastik devi Michelin, böylece; hem çevre hem bütçe dostu olma vizyonuna katkı sağlıyor.
Michelin Bütçe ve Doğa Dostu Lastikler Geliştiriyor
Lastikleri, 1,6 mm’ye kadar aşınmadan değiştirmek, hem kullanıcıların bütçesini hem doğayı olumsuz etkiliyor. Ancak lastik performansının zamanla düşmesi, sürücüleri güvenlik için bunu yapmaya mecbur bırakabiliyor. Michelin ise bu problemin önüne geçebilecek lastikleri üretme misyonuyla hareket ediyor.
Erken Aşınan Lastikler Doğayı Tahrip Ediyor
Lastiklerin tamamen aşınmadan değiştirilmesi, yalnızca Avrupa için senede 128 milyon, dünyada ise 400 milyon fazladan lastik üretilmesi anlamına geliyor. Araştırmalara göre; yalnızca Avrupa’da erken lastik değişimleri ile 5 bin 700 hektar kauçuk ormanı tahrip oluyor. Bunun yanı sıra; bu durum, yıllık 9 milyon ton karbondioksit salınımına sebep oluyor.
Michelin WWF ile İşbirliğini Uzattı
Lider lastik üreticisi, doğanın tahrip olmasının önüne geçmek için WWF Fransa ile işbirliği gerçekleştiriyor. Michelin, 2015’ten bu yana çevre dostu kauçuk üretimi için kolları sıvamış durumda. Yıllardır devam eden işbirliği sonucunda ciddi ilerleme kateden Michelin ve WWF, taahhütlerini dört yıl daha uzattı. “Doğadan aldığını geri verme” misyonuyla hareket eden Michelin, sürdürülebilir kauçuk için Endonezya’da bir pilot proje geliştiriyor. Hedef; biyoçeşitliliği korumak ve sürdürülebilirliği desteklemek.
Kategoriler: Blog
Bu öğe için yorumlar kapalı.